20-jarige slaagt in een coffeeshop in zijn woonplaats

Brownstown — Op 19-jarige leeftijd besloot Kaley Branaman haar eigen bedrijf te starten in haar geboorteplaats Brownstown.

Op 20-jarige leeftijd opende ze een coffeeshop Kay’s Cafe in 214 S. Sugar St., Suite 1.

Ze is van plan een bachelor in bedrijfskunde te behalen voordat ze later dit jaar 21 wordt.

Ze deed veel toen ze jong was, en ze belette haar niet om de passie na te jagen die ze ontdekte toen ze jong was.

“Ik herinner me dat ik een gesprek had met mijn moeder toen ik op de middelbare school zat. Ik zei haar dat ik dat was,” ik denk dat Brownstown iets nodig heeft. Brownstown heeft een coffeeshop nodig. Dit zal heel gaaf zijn om ooit eens te doen. “Ik was altijd op de ideale plek toen ik 40 was”, zei Branaman lachend.

Twintig jaar eerder dan ze aanvankelijk dacht, is ze ondernemer.

Over haar vroege succes zei ze dat ze altijd aan een passage in de Bijbel dacht die haar leven had beïnvloed. In woord, daad, liefde, geloof en reinheid. “

“Ik laat veel mensen zeggen: ‘Oh, je bent erg volwassen voor je leeftijd'”, zei ze. “Ik heb zoiets van, ‘Dit zijn de capaciteiten die ik van God heb en ik wil ze met mensen delen.'” Geef me alleen die kracht en kennis omdat ik jong ben. Een dode en capabele God dienen betekent niet dat je bent arbeidsongeschikt. “

Ze wil andere jongeren inspireren.

“Ik hoop dat deze kinderen kunnen begrijpen dat ze dingen kunnen. Niemand mag op ze neerkijken alleen omdat ze jong zijn, omdat ze misschien geen kennis hebben.” Zei ze. “Nou, zoek naar kennis. Waar ben je? Waar kun je groeien en degene vinden die het beste bij je past? Elke dag moet je iets nieuws leren over jezelf en de wereld.”

Brannaman zei dat hij op de lagere en middelbare school wist dat hij een baan wilde doen die op een dag mensen zou kunnen helpen.

“Mijn moeder is verpleegster. Ze zei altijd: “O, je wordt een heel goede verpleegster.” Ze probeerde me helemaal niet naar binnen te duwen, maar ze zag me gewoon dat ik het leuk vond om mensen te helpen”, zei ze. “Ik dacht dat ik op de een of andere manier het medische veld zou betreden, vorm of vorm.”

Tijdens de oproeping van de middelbare school spraken DECA-leden van Brownstown Central High School met tweedejaars middelbare scholieren en moedigden hen aan om lid te worden van de bedrijfsorganisatie van de middelbare school.

“Ik herinner me, ‘Oh, dat zou een goede groep zijn om je bij aan te sluiten'”, zei Brannaman. “Misschien wil ik niet in het bedrijf stappen, maar ik zal je leren hoe je mensen interviewt en met mensen omgaat”, dus ging ik op de middelbare school naar DECA. “

Ze was nauw betrokken bij de groep, was een jaar voorzitter en nam deel aan de oprichting van de coffeeshop van de school, Brewed Awakening.

“Ik wist dat ik het leuk vond om leiderschap uit te oefenen, mensen te managen en taken te beheren”, zei ze. “Ik had al ervaring. Ik werkte de hele middelbare school in Blondie’s (Pizzeria en Pub in Brownstown), dus ik werkte aan de kant van de foodservice, dus een beetje erover om naar een coffeeshop te brengen. Ik wist dat ik het beter kon doen op de middelbare school. “

Nadat hij in 2020 was afgestudeerd aan de Brownstown Central High School, overwoog Branahman om op de gezondheidszorg gerichte bedrijfskunde te gaan studeren of te gaan werken in het bedrijf van een op geloof gebaseerd zendingsbedrijf dat zendelingen naar het buitenland stuurt.

Maar op een dag, op weg naar huis, zag ze waar gebouw 214 S. Sugar St. gehuurd kon worden. Eigenaar Heather Boknecht merkte in een Facebook-bericht op dat Brownstown echt een coffeeshop nodig heeft.

“Ik lach letterlijk graag hardop in de reacties en ik was zo.” Het is heel interessant. Ik heb er altijd van gedroomd om een ​​coffeeshop in Brownstown te openen’, zei Brannaman. “Toen kreeg ik een paar vrienden en zij om contact te zoeken, en ze zeiden:” Cary, dit zou heel goed zijn voor Brownstown. ” Dit moet je volledig doen. Je zult hier heel goed in zijn. “

Haar moeder, Joan Brannaman, ontmoette Bokunecht en adviseerde haar om alle informatie te zoeken die ze kon vinden.

“Op dat moment dacht ik: ‘Oh, dit zou wel eens het echte werk kunnen zijn’,” zei Kaley lachend.

Ze werkte ongeveer zes maanden als medisch assistent in het Schneck Medical Center van Solmare, waardoor ze genoeg geld overhield om haar bedrijf te starten.

In mei 2021 besloot Branaman officieel om een ​​nieuwe onderneming aan te gaan. De ervaring tijdens het Chrysalis Church-evenement heeft me beïnvloed.

“Sprekers die over God praten, herinneren zich dat ze verschillende wegen in je leven hebben bewandeld”, zei ze. “Je doel nu en je doel over 20 jaar, 10 jaar, 40 jaar vanaf nu zijn niet altijd hetzelfde, dus wat God je nu wil en wat je doel nu is. Ik voelde een overweldigende vrede, zoals: “Dit is wat God is zeggen dat ik het nu moet doen.”

Nadat ze de zakelijke kant had ervaren, richtte ze haar aandacht op het veranderen van lege ruimte in een coffeeshop. De gebouwen waren gewoon noppen, en nadat ze er een passage in de Bijbel over had geschreven, werkte ze samen met een aannemer om haar visie te realiseren.

Tijdens het bezoeken van coffeeshops in de omgeving met familie en vrienden, het bezoeken van het westen en het zoeken naar ideeën op Google en Pinterest, verwerkte ze die elementen in haar bedrijf.

De bouw begon in juli 2021 en K’s Cafe opende op 31 januari 2022.

Ze wist dat ze een laboratorium wilde waar mensen samen konden komen, en het omvatte een tafel met acht stoelen en twee massagestoelen. Het kan gratis gehuurd of gebruikt worden tijdens de kantooruren van 6u tot 18u op weekdagen en van 7u tot 12u op zaterdag. Als alternatief is er buiten dat tijdsbestek een kleine vergoeding en een extra vergoeding inclusief eten en drinken.

Tot nu toe heeft de kerk de ruimte gebruikt voor bijbelstudies, de club op de brug ontmoette daar en oude vrienden werden daar herenigd.

‘Er is iets in de coffeeshop waar mensen kunnen zitten,’ zei Brannaman. “Het koffiebedrijf waarmee ik voor het eerst sprak zat rond deze 3e plaats overall voor hun ideeën. Het is niet thuis. Het werkt niet. Je welkom voelen, mensen worden uitgenodigd en ze komen elkaar ontmoeten. Is dit de derde plaats.”

Wat betreft het menu, ze wist dat ze verschillende soorten drankjes nodig had om smaak toe te voegen, waaronder verschillende siropen. Het is niet alleen koffie, het is ook thee, limonade, warme chocolademelk en smoothies.

“Ik wilde een assortiment kunnen aanbieden dat mensen nog niet eerder hebben gezien. Probeer verschillende dingen die ze nog niet eerder hebben geprobeerd,” zei ze. “Ik wilde ervoor zorgen dat er veel opties waren voor mensen.”

Het was ook belangrijk om eten aan haar menu toe te voegen. Dit omvat bagels, koekjes, brood, cupcakes en koekjes.

“Mijn moeder maakte al een paar jaar Zweedse notencakes, dus ik besloot ze in de vorm van cupcakes te doen om ze gemakkelijker aan klanten te kunnen serveren. Het maakt deel uit van mijn huis en ik wilde het omdat ik het met anderen deel want als ik het meeneem naar een familie-evenement, is het zoiets van: “Oh, ik heb het nog nooit eerder gegeten.” Dit is een goede zaak’, zei Brannaman.

Alle gerechten worden in eigen huis gebakken. Verschillende soorten cupcakes en koekjes zijn krasrecepten, maar koekjes zijn kant-en-klaar en gebakken. Chocolate chip cookies zijn haar bestseller.

Er zijn ook opties die geen suiker of gluten bevatten.

In de toekomst zei Branaman dat hij graag een lunchoptie zou willen toevoegen.

“Dat is wat ik in de toekomst wil toevoegen”, zei ze. “Ik zit nog op school, dus ik probeer wat dingen voor elkaar te krijgen voordat ik iets toevoeg.”

Sinds de eerste dag zei Branahman dat hij niet blij kon zijn met de ontvangst vanuit zijn geboorteplaats en daarbuiten.

In de eerste week was ze nerveus omdat de coffeeshops die ze in de buurt bezocht, zeiden dat ze geluk had om 30 klanten per dag te krijgen.

“Toen die eerste week, vond ik vier keer dat aantal leuk,” zei ze. “Er waren hier veel onverwachte mensen. Het volume dat ik in eerste instantie zag was enorm.”

Dat volume gaat door.

“Het was heel overweldigend troostend. Deze mensen steunden me en moedigden me aan wat ik aan het doen was. Het is een grote eer”, zei ze. “Zonder de steun van familie, vrienden en de gemeenschap zou ik dit niet kunnen doen zonder die mensen. Het was niet voor mijn geloof, maar voor God om dit voor mij te doen. Als je me de kennis gaf die ik nodig had, was het het is niet mijn eigen kracht, dat is zeker.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.