9 ingrediënten, garnalenspaghetti voor een eenvoudige zomermaaltijd

Deze spaghetti met garnalenrecepten komt door mijn liefde voor Italië. Ik ben er nu verschillende keren geweest en ik heb bijna besloten dat het mijn favoriete plek op aarde is. Om te beginnen zijn er zoveel verschillende bestemmingen in het land dat je waarschijnlijk 20 keer naar verschillende delen van Italië kunt reizen en geen van hen voelt als de ander. De glooiende heuvels van Toscane, de rijke geschiedenis van Venetië, het sierlijke Capri en het bruisende Rome. Elk heeft zijn eigen unieke esthetiek en cultuur, en ik word er eindeloos door geïnspireerd.

Een andere reden waarom ik Italië officieel tot mijn favoriete bestemming heb uitgeroepen, is dat je echt je kunt niet Versla het eten. Ik kan nauwelijks aan iets anders denken dan het verkennen van de uitzichten op de kust van Amalfi en de charmante wijken van Rome, maar ik droom vooral van pasta. En de laatste tijd is de spaghetti in dit garnalenrecept vaak gedraaid.

Uitgelichte afbeelding door Lily Young.

Als ik daar ben, eet ik Italiaans eten voor elke maaltijd en ik word er nooit moe van. En weet je wat interessant is? Ik heb het gevoel dat ik Italië eet met gratis pasta, verse mozzarella, ijs en wijn, maar ik ben weer net zo aangenaam (zo niet goed) als toen ik Austin verliet. Ik heb veel nagedacht over de reden voor dit geheim van de Italianen, en ik heb enkele theorieën.

Om te beginnen geloven we dat ons lichaam ons voedsel goed kan metaboliseren en verteren wanneer we volledig aanwezig zijn in het dieet en genieten van de smaak van elke hap, zoals in Italië. Wanneer we de maaltijd echt langzaam proeven, kunnen die verzadigingssignalen onze hersenen bereiken en ons laten weten dat we gelukkig zijn. We zijn blij met de ervaring die we niet meer nodig hebben. Hun andere geheim? Over het algemeen volgen Italianen de principes van een mediterraan dieet.

Wat is een mediterraan dieet?

Het 2022 US News and World Report heeft het mediterrane dieet opnieuw gerangschikt als het gezondste dieet ter wereld, met voordelen zoals gewichtsverlies, hart- en hersengezondheid, kankerpreventie en preventie van chronische ziekten. Het bevat gezonde vetten zoals extra vergine olijfolie, peulvruchten, magere eiwitten, groenten, (Halleluja!!) en pasta. Het is niet echt een dieet, meer dan een levensstijl, aangezien fysiek actief blijven en samenkomen met mensen om wie je geeft een belangrijk onderdeel van je plan is.

Een van mijn favoriete aspecten van het mediterrane dieet is dat het niet de hele voedselgroep verbiedt. Voor voedselliefhebbers zoals ik draait het allemaal om gezond blijven zonder een greintje levensplezier op te offeren. En pasta is voor de lol! Het is prima in orde met precies de juiste hoeveelheid, en het is een ideale schone lei voor creativiteit in de keuken en het opnemen van allerlei kleurrijke en gezonde seizoensingrediënten.

Thuis ben ik dol op deze simpele garnalenspaghetti. Lichte zomerse pasta is net zo lekker (of tussendoortje!) voor lunch of diner.

Hoe kook ik perfect spaghetti?

Spaghetti is misschien wel de meest “pasta” -vormige noedels. Dus het is niet moeilijk om het perfect te maken, toch? Rechtsaf. Alles wat je nodig hebt is zout water en gedroogde noedels, je bent aan het koken! Kun je me de voorgestelde verhouding water tot pasta vertellen (ongeveer 4 liter per pond), maar wie meet het eigenlijk? Het enige dat je nodig hebt om de perfecte spaghetti te koken, is een grote pan kokend water en zout. Denk niet eens aan olie die in het water dwarrelt. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kun je niet voorkomen dat de noedels aan elkaar plakken. Zullen Voorkomt dat heerlijke sauzen aan elkaar plakken.

In de regel moet je het water zouten met 1,5 eetlepels zout per pond pasta en de spaghetti ongeveer 8-10 minuten koken tot hij al dente is. We raden “test noodles” aan, dus als je zin hebt in een snack, ga dan onderweg vissen. Kokend heet water + zout = perfecte spaghetti.

Waarom is deze spaghetti met garnalenrecepten perfect voor zomers entertainment?

Ik heb deze spaghetti gemaakt met een garnalenrecept met het mediterrane dieet in gedachten. Het heeft namelijk precies de lekkere en gezonde ingrediënten die de basis van je voeding vormen. Dit specifieke recept is ook geweldig voor zomerentertainment. Het is licht maar bevredigend, en het voelt een beetje high, zelfs als het in 20 minuten past. Dit is een van de “zet het in het midden van de tafel en kijk hoe je vrienden erin springen” diner, geserveerd in een familiale stijl met een goede fles frisse witte wijn.

Blader door de recepten. Als iedereen op het mediterrane dieet op de trein stapte, hoor ik het graag in de comments. Voor mij is het een levensstijl die tegenwoordig heel goed voelt (en smaakt) voor mijn lichaam en ziel.

Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 29 mei 2019 en is sindsdien bijgewerkt.

Leave a Comment

Your email address will not be published.