Brooklyn Burlesque Drug Collective Switch en Play Interview

Wat trok alle anderen aan?

Nyx Nocturne: Ik speel al heel lang in een strikt burleske ruimte, probeer die kloof naar drugs te overbruggen en ben net begonnen met ontdekken. Er was een regel dat ik niet zou lip-synchroniseren als ik burlesque deed, dus toen er maar een handjevol artiesten was, deed ik mijn eerste drug-resque act.

Ik werd uiteindelijk geboekt als gastartiest op Switch n’Play tijdens een van hun pride-shows, en mijn wereld werd weggeblazen. Het was een zeer hoofdletter Q-queer op een manier die ik me niet kon voorstellen – ik vond het erg leuk. Uiteindelijk kreeg ik een e-mail met de vraag om mee te doen, en het voelde als een heel natuurlijke selectie.

Parel: Het woord dat ik associeer met Switchn’Play is ‘bevestiging’. Het is een licht woord ervoor, en het megawoord is ‘viering’. De positieve aard ervan gaf me toestemming om het soort medicijn te starten dat ik wilde gebruiken. Zonder Switch n’Play weet ik nog steeds niet of ik aan het slepen ben.

Ik herinner me dat ik voor het eerst met hen werkte om PowerPoint te slepen en Tori Amos-nummers te schrijven. Ik praatte over mijn ouders en hun trauma tijdens een Chinese hongersnood. Waar ik op klikte, was dat er niet veel drugsshows zijn waar mensen zitten en je bewegingen en gezichtsuitdrukkingen aandachtig bekijken en bestuderen. Je bent meer dan alleen achtergrondgeluid. Het publiek kijkt en aanbidt elke seconde, wat zeldzaam is in veel drugsshows.

Divina: In november 2015 ontving ik een e-mail. Ik begon te spelen in een traditionele burleske omgeving en speelde veel van mijn favoriete go-go-dansers, maar ik heb het gevoel dat er grenzen zijn aan de persona’s die ik op het podium kan zetten. Switch n’Play realiseerde zich dat er met deze mooie en noodzakelijke klap plaats was voor mij allemaal op het podium. Goede dingen, slechte dingen, lelijke dingen, diepgewortelde dingen. En dat veranderde mijn leven. Als ik geen lid van deze familie word, weet ik ook niet of ik nog zal spelen. Ik zal huilen.

Nieuw: Het kostte me meer tijd om op het podium te komen zonder Switch n’Play. Dit was, zoals Divina zei, een ruimte om te spelen en jezelf op het podium te ontdekken. In een ruimte waar ik alles kon doen, was ik in staat om iets op het podium te proberen en te zien hoe diep het resoneerde, net als mijn kern.

Zoë: Toen ik voor het eerst over Switch n’Play hoorde, speelde ik een paar jaar ergens anders. Toen ik terugkeerde naar de stad en dineerde met iemand die me leerde burlesque opera te doen, dacht ik: “Ik wil weten wat het is!” En ze zei dat het deze geweldige powerset was en ze waren erg open en klaar voor alle rare dingen die je aan het doen was, en gewoon zo geweldig.

Toen ik mijn eerste show met hen deed, was het zeer welkom en, zoals Pearl zei, bevestigde. Alsof ik met hen in de gemeenschap ben, niet opgeslokt door de mensen in de kamer. Vanuit een meer traditionele burleske achtergrond voelde ik deze verplichting aan het publiek om op een heel bijzondere manier te kunnen consumeren. Het is niet altijd perfect recht, maar het is een verbruiksartikel voor iedereen. Toen deed ik Switchn’Play, en het was als “Oh, ik kan alleen zijn wie ik ben”. In die ruimte stapte iedereen voor alles in, of het nu voor hen was of niet.

Leave a Comment

Your email address will not be published.