Chocoladetaartrecept gegeten door de koningin van ASMR

Ter ere van haar heb ik een recept voor chocoladetaart ontwikkeld. Lizzie stierf in 2019 aan alvleesklierkanker. Dit kwam door de buikpijn waar ze het over had in een latere video. Ik had haar nog nooit persoonlijk ontmoet, maar ik heb haar jarenlang bijna elke dag een sms gestuurd. Ze was een van mijn beste vrienden. Ze verhuisde van Californië naar Georgia, mijn geboorteplaats en waar mijn familie nog steeds woont, en benaderde haar zus Jane. (Zuster pseudoniemen Lizzie en Jane kwamen uit een van Lizzie’s favoriete romans, “Pride and Prejudice.”)

De meeste van onze tekstuitwisselingen hadden betrekking op het overschakelen van mijn carrière van cameradiners naar camerakoken, hoe interessant het was, en haar grote stap. Lizzie was niet het type opwinding, maar ze was opgewonden om een ​​nieuw leven te beginnen in een grotere tuin en een groter huis met rustige buren, zodat ze vol vertrouwen haar eigen video’s kon maken. Ik heb op een dag met haar geluncht en dacht altijd dat mijn hond Quentin Compson bevriend zou zijn met haar Darcy. Ze is een ongelooflijk persoonlijk persoon en haar echte naam is tot op de dag van vandaag niet algemeen bekend. Als je haar volledige naam kende, dacht ze dat je deel uitmaakte van haar inner circle, vertelde Jane me een paar jaar later.

Als Lizzie hier vandaag was, zou ik deze cake voor haar bakken. De smaak van donkere chocoladekersen wordt versterkt door Nederlands verwerkt cacaopoeder. Dit levert een oleo-achtige chocolade op die veel dieper is dan gewoon ongezoet cacaopoeder. Kers is er in drie vormen. Twee zijn echt (een laagje glanzende kersen tussen de cake en het glazuur, plus vers fruit bovenop) en één is virtueel (gemaakt van bittere amandelen, een amandelextract dat tot dezelfde familie behoort). kers, en dus namaaksmaak). Als je het echte en het virtuele vergelijkt, voelt het allemaal wat surrealistisch aan, zoals de vriendschappen van internet, en laat het alleen sporen achter in de vorm van oude sms-berichten. Het is iets anders dan face-to-face vriendschap. Er zijn verschillende manieren om te rouwen om het verlies van zoiets.

Ik kon de laatste tijd slecht slapen. Soms zet ik een van Lizzie’s video’s aan en voel ik me weer vertrouwd met haar. Duizenden vreemden konden zich niet eenzaam voelen, ontspannen en in slaap vallen, omdat ze ons herinneren aan het vreemde, willekeurige en mooie geheime leven dat we aten en begeleidden voor de camera. .. Ik heb geen video meer gemaakt, maar zelfs nu, een paar jaar later, wanneer er iets interessants gebeurt of ik een ASMR-video tegenkom die ik leuk vind (of wil belachelijk maken), geeft mijn vinger haar een sms. stuur het. deze? “Er waren veel vragen die ik haar niet kon stellen voordat ze kanker kreeg. Toen ze plotseling stierf, voelde ik een conflict over mijn verdriet. Het is oké om te rouwen om iemand die ik nog nooit heb ontmoet. Heb je het gedaan?

Leave a Comment

Your email address will not be published.