De eenvoudige vreugde van eenvoudig koken – The New Indian Express

Express nieuwsdienst

De afgelopen week heb ik een zee van verandering in mijn leven meegemaakt. Op zulke momenten ben ik altijd op zoek geweest naar manieren om vertrouwdheid te vinden. Interessant genoeg realiseerde ik me tijdens dit alles dat het niet mijn typische troostmaaltijd was waar ik op vertrouwde. Wat ik deed was eigenlijk ongewoon voor mij. Ik bestelde dessert.

Later realiseerde ik me dat wat ik deed niet zo ongewoon was. Tijdens mijn groeiseizoen bracht ik tijd door in een kleine industriële stad rond Assam. Ananasgebak eten bij de enige bakkerij die er is, voelde misschien groter aan dan het winnen van de Pulitzer Prize in die tijd. Laten we de jaren afsluiten die we hebben doorgebracht in Dehradun, de geboorteplaats van de moederlijke familie en de stad die bekend staat om zijn ouderwetse bakkerij. De afgelopen week heb ik me gerealiseerd dat ik op zoek was naar ‘comfort’.

Mijn eerste herinnering in Delhi was zo’n bakkerij. Mijn oom nam me mee naar de grensbakkerij in Carrollberg voor hun pistaches en groentepasteitjes. Ik ontdekte al snel ook Wenger – en hun ongelooflijke pruimentaart in de winter. Het leven had niet beter kunnen zijn dan te proeven.

Toen ik opgroeide, realiseerde ik me dat hoeveel geweldige risotto’s ik ook over de hele wereld proefde, het plezier van een eenvoudige bakkerij puur bleef. Neem als voorbeeld beboterd brood. Mijn man merkte dat hij tijdens een lange rit niets anders had dan beboterd brood. Er is ook zijn systeem dat dol is op beboterd brood. De boter moet in een bepaalde staat worden gesmolten en vervolgens worden opgeklopt met een medium toast. Eet vervolgens eerst de zijkanten van de toast.

Je moet eten met één hap in het midden en maximaal twee. Ik kan niet om iets makkelijkers vragen dan dit, maar het grootste deel van de ochtend kan ik hem niet overtuigen om iets anders te eten. Onlangs heb ik gemerkt dat auteur en vriend Saee Koranne Khandekar gelooft in deze eenvoudige maar gezonde culinaire ideologie. U weet dat dit voor ons vandaag de dag van een ander niveau is, vooral in een wereld waar met een Michelin-ster bekroonde restaurants en gastronomische gerechten met een druk op de knop beschikbaar zijn. Ondanks alle “luxe” snackopties, zijn de lokale Mitai-winkels en bakkerijen in het weekend het drukst.

Dit is ook de reden waarom de oudste voedingswinkels van Delhi nog steeds enthousiast worden ondersteund. Dit is al generaties lang doorgegeven. Sommigen garanderen dat de smaak van grensvegetarische stopverf jarenlang niet zal veranderen. Sterker nog, ik kon het niet echt bewijzen. Toch geeft het een gevoel van comfort als we hetzelfde, simpele eten proeven.

Daarom ging ik op zoek naar ananasgebak in een kleine familiebakkerij in een steegje in Old Delhi. Dit is waar eten het hart van alles is, en ik zou waarschijnlijk niet meer kunnen vragen.

Vernika Awal is een voedselschrijver die bekend staat om zijn op onderzoek gebaseerde artikelen via zijn blog “Delectable Reveries”.

Leave a Comment

Your email address will not be published.