Geniet van zeevruchten van Pangkor Island met heldere soep of Hainan-curry bij deze twee kraampjes in Bandar Baru Sri Petaling

Kuala Lumpur, 1 juni – Het is Lara mosselen. Het volgende dat ik hoorde, was dat er twee eetstalletjes waren rond Bandar Baru Sri Petaling, zeer verse zeevruchten en heerlijke Hainan-curry, en ik kon niet stoppen met drinken.

Als ik op Facebook scrolde, voelde ik me aangetrokken tot grote berichten Lara Asari bij een kraam in Bandar Baru Sri Petaling.

Op een regenachtige ochtend ging ik daarheen. Het was het perfecte moment voor een kom warme soepnoedels. Ik zat op een plastic tafel onder een grote parasol.

Gelegen in Kedai Makanan & Minuman Alison, is er Pankgor Seafood Noodle, gerund door de vriendelijke Ah Loong.

anders dan Lara Er zijn ook noedels met een keuze uit asari, visschotel, plakjes tandbaars, viskoppen en vispasta.

Keuze uit, voor je noedels kuey teowBeefoon en zeldzame Sungai Rembing Noodles.

Deze eiernoedels zijn populair omdat de fijne strengen geen alkalisch water bevatten, maar ze zijn toch taai.

Als je alle kleine items tegelijk wilt proeven, bestel dan de zeevruchtennoedelschotel (RM20).Jij krijgt Lara Hoofd van sardines, garnalen en gebakken vis.

Het hoogtepunt is de sappige asari. In tegenstelling tot andere plaatsen waar bevroren weekdieren worden gebruikt, worden deze dikke weekdieren dagelijks aangevoerd vanaf het eiland Pangkor.

Omdat garnalen een ingrediënt uit de zee zijn, wordt het gekenmerkt door zijn zoetheid en elastische textuur. Rinfish heeft zoet en fijn vlees.

Reuzenbaarsschijfjes (RM20) zijn geschikt voor een simpele smaak. Elke plak is dik en bedekt met een gelatineuze schil.

En als je liever iets meer taai wilt, is verse vispasta met noedels (RM9) een goede keuze, want het is gemaakt met elastische lijnvis.

ik heb ook geprobeerd Lara RM 12 noedels en asari. Deze soep bevatte goji-bessen en was zeer bevredigend.

Hier wordt Shaoxing-wijn aan de zijkant bereid om de soep te schenken om de smaak te verbeteren. Als je wat meer pit aan de zeevruchten wilt toevoegen, zijn er ook pittige chilisauzen. Het is niet echt nodig, maar ik denk dat het afhangt van verschillende smaakpapillen.

Een gesprek met Ah Loong onthulde de oorsprong van deze noedels. Hij nam de franchise over van Pancor Hainan Seafood Curry Mee.

De kraam van Jack Lee staat ook in Sri Petering, maar op een andere locatie. Het is al 6 jaar open en is beroemd in het slipperende gebied vanwege de verse zeevruchten die rechtstreeks van het eiland Pangkor worden gekocht.

De curry die hij hier aanbiedt is afkomstig van een recept dat geërfd is van een familie die een winkel runt in Sungai Pinan Kesil op het eiland Pangkor. Volgens hun Facebook-pagina begon het bedrijf in 1950.

Ik was geïnteresseerd in de originele eetkraam, dus ik ging er vroeg in de ochtend heen. Er werd gezegd dat het elke dag om 11.00 uur uitverkocht zou zijn.

Viskop, tandbaarsfilet, Lara mosselen. Er is ook een heldere soep.

Ik kan aanpassen wat ik lekker vind, dus besloot ik currynoedels te bestellen, gemengd met gigantische plakjes tandbaars. Lara Asari van RM23. Een kom curry noedels wordt ook geserveerd met vrouwelijke vingers.

De curry is een milde soort en heeft op het einde een licht pikante smaak. Het lijkt erop dat deze curry een beetje kokosmelk gebruikt. Dit was een curry die ik kon drinken omdat hij ongelooflijk smakelijk, geurig en niet overdreven romig was.

Uit angst voor alle calorieën drink ik zelden een hele kom curry, maar dit was de calorieën zeker waard. Absoluut een zeer bevredigende kom currynoedels met die verse zeevruchten.

Ik bespioneer ook dat ik een meer premium-versie kan bestellen met schijfjes tandbaars, Lara Een primeur met veel asari en rauwe kokkels. Het zag eruit als de ultieme kom die zich overgeeft aan de RM35.

Op aanraden van een vaste klant heb ik hier de vispastanoedels van transparante soep (RM8) geprobeerd. Ik kon niet meer eten, dus nam ik mee.

De soep die bij dit kraampje wordt geserveerd is helder, dus er zijn subtiele verschillen met de Pancor Seafood Noodles. De smaak is eenvoudig, maar het is een beetje zoet, dus het is prima.

Vislijm (Yewat) Ook hier is sprake van elasticiteit. Ter vergelijking: Pancor Seafood Noodle Soup heeft een sterkere smaak omdat het verrijkt is met Shaoxing-wijn. Daarom kunnen beide kraampjes verschillende mensen aanspreken.

Toen ik deze twee eetstalletjes bezocht, kwam ik zelfs een vriendelijk restaurant tegen, bestelde hetzelfde eten en was blij om mijn ervaring met het eten hier te delen.

Ik hield van currynoedels, dus ik bezocht elk weekend en bracht currynoedels mee. De vrouw die de visbal aanraadde, legde uit dat de visbal was verwerkt met ingrediënten zoals conserveermiddelen en vulstoffen, dus het was beter om te eten dan de visballetjesnoedels.

Toen vond ik met Pangkor Seafood Noodles een handige cafetaria waar ik zeevruchten van Pangkor Island kon kopen op de lokale versmarkt.

Pancor Hainan Seafood Curry Mee Verhuurder Daikawon Kopitiam No. 2, Jalan 14/149LBandar Baru Sri Petaling, Kuala Lumpur Openingstijden: 7.00 uur tot 11.00 uur CheckTel: + 6019 -3791062 (Jack) Facebook: Bel @laoerhainancurrymee

Pancor zeevruchten noedels

Kedai Macanan & Minuman Allison

70, Jalan Radin Anum 1

Bandar Baru Sri Petaling

Kuala Lumpur

Kantooruren: 8:00 uur tot 13:00 uur

Elke tweede maandag van de maand gesloten.Let op: er is geen asari op maandag

Tel: + 6016-2184880 (Ah Long)

Leave a Comment

Your email address will not be published.