Gooi die garnalenschelpen niet weg.Gebruik ze om deze perfecte pasta te maken

Groot klein recept Er is een lijst met de kleinst mogelijke ingrediënten en al het andere: smaak, creativiteit, geweldige elementen. Met andere woorden, het betekent minder dan 5 ingrediënten. Bevat geen water, zout, zwarte peper en bepaalde vetten (zoals olie of boter). Geïnspireerd door de column, Groot klein recept Kookboek Nu verkrijgbaar.

Toen ik ongeveer vier jaar geleden aan deze column tussen jou en mij begon, was ik bang dat mijn ideeën zouden opraken. Hoeveel gerechten kun je maken met minder dan 5 ingrediënten?

Maar het bleek: honderden. Ik heb pasta met knoflook en boter gemaakt. Ik heb een marinade kip gemaakt die niet droogt. Ik maakte pindakaaskoekjes zonder een maatbeker of lepel te gebruiken.

En deze week maken we pittige tomatengarnalenspaghetti. Dit zal mijn laatste Big Little-recept zijn (maar maak je geen zorgen, kort daarna breng ik enkele van de grootste hits terug). Zoals het hoort, bevat het enkele tips en trucs waarvan ik heb leren houden, dus laten we het opsplitsen voordat ik helemaal modderig word:

Gebruik garnalen op twee manieren. Waarom meer betalen om minder te krijgen? Als je een garnaal koopt, zorg er dan eerst voor dat de garnaal een schaal en een staart heeft en pel hem dan thuis. Natuurlijk, het duurt een paar minuten, maar zet de podcast aan. Doe de schaal in een pan, voeg water toe en laat sudderen. Hier wordt de pasta gekookt en het vloeibare goud versterkt de saus.

Het laat uw keuken het voortouw nemen. Alleen jij kunt zien wat er in je voorraadkast zit. Ik hou hier van lange noedels zoals spaghetti en bucatini, maar het zou heerlijk zijn als je alleen rigatoni hebt. Wat chilipasta betreft, ik heb geprobeerd Calabrië, Gochujang en Harissa in de test te pletten. Wat zit er in de koelkastdeur?

Ik zal veel ingrediënten overslaan Misschien wilt u het toevoegen. Maar niet doen. Voeg niets toe wat u probeert te suggereren, zoals Parmezaanse kaas, citroenen, knoflook, uien. Leun in plaats daarvan op de chilipasta om het te verbreden (Harissa in mijn koelkast in New York Shuk bewaart citroenen, knoflook en warme kruiden).

Bijgerechten zijn niet nodig. Jamie-tomaten en het venster-equivalent basilicum bieden alle botanische elementen waar ik naar hunker, vooral op doordeweekse avonden. Dus je kunt dit op tafel zetten en het een dag noemen. Je hebt niet eens een bord nodig. Ik eet dit graag rechtstreeks uit de pan en ga op tafel zitten.

Blijf Big Little Recipes maken in zowel de kolomrecepten als de kookboekrecepten. Maar ook al kijk ik er elke dag naar uit, ik vind het geen “recept”.

Warme Engelse muffins met gezouten boter werden snel ontdooid in de magnetron, halfbakken in een broodrooster, in 3 minuten gegeten, en stonden op het aanrecht om koffiedruppels, druppels en druppels te observeren. ..

deze? Deze oude? Het was altijd voor ons.

recept: Garnalenpasta met tomaat, basilicum en chiliboter

Leave a Comment

Your email address will not be published.