Ik probeerde TikTok’s balsamico-azijn en Selzer “Healthy Cola”

Zodra ik de virale video bekeek, TikToker Amanda Jones mengde balsamicoazijn en La Croix om een ​​”gezond alternatief voor cola” te maken, ik wist wat er in de commentarensectie stond. Het was niet verrassend dat het vol scepsis was dat in overeenstemming was met mezelf. Een gebruiker schrijft: “Nul kans om naar cola te smaken.” “The Home Girl liet minstens 50 mensen balsamicoazijn op ijs drinken”, voegde een ander eraan toe. Het werd snel geroosterd door anderen op TikTok, maar ik besloot Jones een verdacht voordeel te geven aan de formulering. Ik was opgelucht dat de olijfoliesorbet van Giada de Laurentiis balsamicoazijn bevat. Bloody Mary en martini bevatten vaak gepekelde pekel, maar het is eigenlijk azijn, toch? Hoe erg is dat?

tmp_LzqckT_85f622438f4afff2_DSC_0163.JPG

Ondanks dat ik weet dat azijn een plaats heeft (zij het erg klein) in zowel snoep als cocktails, proef ik de drank nog steeds half als een uitgelekte saladedressing die ik verwachtte. Volgens Jones heeft hij een “plons balsamico-azijn”, een “mousserende drank” en ijs nodig, maar om zoveel mogelijk gerechtigheid te bereiken, koos hij, net als Jones, voor Lacroix’s met guave gearomatiseerde selzer. In de video. Ik schonk balsamicoazijn in, daarna selzer en mengde de twee goed. En al snel had ik hoop, want het drankje leek echt op cola.

Maar die hoop werd al snel overrompeld door de eerste hap. Voor mij is smaak niet wat TikTok suggereert, maar het is niet per se slecht. Eigenlijk denk ik dat het in de buurt komt van Dr. Pepper, maar net als bier is het suikervrij en bijna bitter. De pittige kruidigheid van balsamicoazijn is niet te missen, maar vreemd genoeg is het zuurder dan azijn. Ik denk dat de guavesmaak van Selzer de zoetheid van balsamicoazijn naar voren brengt, of in ieder geval in balans is. Als ik het andersom wist, zou ik de twee ingrediënten niet raden.

tmp_U6p5pK_8895f1afb699d86f_DSC_0170.JPG

Ik ben geen gewone coladrinker, dus besloot ik een deskundige te raadplegen voor aanvullende feedback. Het cola-palet van mijn vriend is zo verfijnd dat de smaak van light-cola en cola zero heel anders en uniek is. Oprecht. Ik noemde haar niet over cola, selzer of balsamico-azijn, en de consensus was interessant: het deed haar denken aan zuur bier in plaats van frisdrank. Staat ze niet in de weg om het weer te krijgen? Waarschijnlijk niet, zei ze, en om eerlijk te zijn zou ik het daarmee eens moeten zijn.

Balsamico-azijn is heerlijk genoeg om van te genieten en niet zo walgelijk als sommigen zeggen, maar het is alsof cola zich wanhopig verzamelt in een slaapzaal. Probeer het indien nodig. Het zou me echter niet verbazen als de trend net zo snel zou afnemen als hij viraal werd. Het geheel is zeker groter dan de som van dat deel, maar als je een gezond alternatief voor cola nodig hebt, zou ik het graag bij Selzer houden zonder balsamicoazijn.

Afbeeldingsbron: POPSUGAR Photo / Kalea Martin

Leave a Comment

Your email address will not be published.