Italiaanse bruiloftsrisotto past goed bij herinneringen | Hanford Gourmand | Recepten

Mijn dagen blijven bestaan ​​uit tijd om dingen te ordenen en in te pakken. Steve en ik hebben dingen gesorteerd en in dozen gedaan in een oud kunstwerk. We hebben ook de spullen uitgezocht en ingepakt die in het Taoist Temple Museum waren achtergelaten op verdenking van brandstichting. Het is tijd om je voor te bereiden op de wederopbouw van de tempel.

Het is nog steeds moeilijk om de verbrande muren en de verbrande trappen te zien, maar toen ik begon met het schoonmaken van het museumkantoor, vooral het bureau van mijn moeder, was ik niet voorbereid op de golven van verdriet die door mijn ziel gingen. Een oud lid van de China Allie Conservation Society, een toegewijde en tijdloze historicus / docent, haar bureaus en planken stonden vol met papierwerk. Om de een of andere reden dacht ik dat dit een eenvoudig project was. Ik was tenslotte nog steeds haar spullen thuis aan het sorteren en in dozen doen en raakte wat gewend aan het proces. Toch moest ik aan het bureau van haar tempelbureau wat tijd besteden aan het stabiliseren van mezelf. Toen legde ik mijn neus op de spreekwoordelijke wetsteen en ging aan de slag.

Een paar dagen later realiseerde ik me dat ik de aantekeningen en proefschriften van mijn moeder op een meer accurate en traditionele manier moest ordenen. Als die dag komt en ik weg ben, zullen veel van haar aantekeningen en proefschriften voor niemand anders logisch zijn. Elke keer als mama nieuwe historische feiten over Hanford of China Alley te weten komt, of met iemand praat die herinneringen met haar heeft, geeft ze die informatie vaak op de achterkant van een oude envelop of een stuk papier dat ik bij de hand heb. Dit is een van de redenen waarom het zo lang duurt om haar te begrijpen. Er kunnen interessante stukjes geschiedenis zijn, dus ik moet elke paper bestuderen. Aan het eind van de jaren zeventig en het begin van de jaren tachtig voerden Mama, Audrey Reybolt en Melissa Reybolt bijvoorbeeld mondelinge geschiedenis uit met enkele van de lokale ‘oldtimers’. Op verschillende plaatsen vond ik fragmenten van haar memo’s.

Ik wil er graag een paar delen omdat het de herinneringen van China Allie weerspiegelt, maar eerst moet ik de naam van mijn familie uitleggen. We zijn niet echt vleugels. Wij zijn gongs. De naam van mijn overgrootvader was Gong Ting Shu. Volgens afspraak in China kwam zijn naam eerst. Om de een of andere reden werd hij bekend als Henry Gong nadat hij in Hanford was aangekomen. Om de verwarring nog groter te maken, heette zijn grootvader Gong Wing Chew en werd hij bekend als Henry Wing.

In een interview met Arthur Hard uit 1978, denk ik dat hij zijn overgrootvader noemt, omdat hij een vage herinnering heeft aan mama die dit werk met mij deelde. Hij wordt als volgt geregistreerd:

“Vroeger bezorgde ik boodschappen, vooral varkensvlees, aan Henry Gong, de originele Henry Gong. Hij maakte zijn eigen noedels. Hij had een grote deegroller en een grote tafel. Hij legde het gongdeeg op tafel en vloog om de tafel heen over de tafel. Het was rond 1918-1920. De hele familie was betrokken bij het bedrijf, dus toen ik het afleverde, ontmoette en sprak ik met ze allemaal. “

In een interview in 1980 deelde Hal Weisbaum ook enkele interessante herinneringen aan Chinese bondgenoten.

“Ik herinner me dat ik met Chinees Nieuwjaar naar China Array ging. Ik zat op de middelbare school. Het was enorm want er was een groot feest en ze hadden een grote rij vuurwerk aan het einde van het steegje. Ze beginnen dat te doen en gaan naar pop-pop-pop-pop-pop Als het naar de top gaat, gaat het naar Kaboom!

“De prijs valt dan, een soort prijs voor kinderen. Dus wij kinderen pakken hem en proberen weg te rennen. Natuurlijk vonden Chinese kinderen het niet leuk.

“Sue Chung Kee, ik herinner me dat ik uit de kelder kwam. ‘s Middags zie je die oude Chinese arbeiders daar opium roken. Ze liggen daar in hun bed. Zou zijn geweest, het was een leuke en koele plek. Altijd goed.

“Er was een lot. Het spijt me, ik heb het nu niet. Ik stap uit.

“10 cent, 25 cent, je kunt spelen zoals je wilt. Dit zal in de jaren 1930 en 1940 zijn. Er was er een aan de zuidkant van de steeg op nummer 7 en verschillende andere plaatsen. Ik ben er eerder geweest. Naar Loei – Ik kende hem toevallig goed – Ik deed zijn boekhouding. Loei Lamb, hij was een oude familie hier. Aan de andere kant deed de vleugel van de oude man het. Ik denk dat ik het had. Ik denk dat het beneden in Pagoda is.

“Er was een tempel tegenover de toren. We liepen daar op nieuwjaarsdag. Het altaar stond in brand. Lang geleden.”

Terwijl je de papieren van je moeder sorteert, zul je meer verhalen vinden over de herinneringen van China Allie. Ik slaagde erin haar museumkantoor te bemachtigen, maar er was één item dat ik moest bewaren. Ik heb haar naamplaatje aan de muur geplakt. Het waakt over het tempelmuseum en de wederopbouw ervan, samen met de geest van de moeder.

De dagen van sorteren en boksen zijn nog niet voorbij, maar het vinden van schatten zoals de bovenstaande fragmenten zou niet al te ontmoedigend moeten zijn. Ik weet niet wanneer ik een juweel tegenkom. Terwijl ik mijn stapel papierwerk ordende, vond ik een dierbaar recept uit het tijdschrift Food and Wine dat ik deze week deelde.

Een Italiaanse bruiloftsrisotto geïnspireerd op de klassieke Italiaanse soep. Deze hartige risotto zit boordevol groenten en is gegarneerd met knoflookgehaktballetjes. In het recept zit een heerlijke spinaziebaby, maar ik gebruik vaak de hartige groenten die ik in huis heb. Ik heb ook wat groenten toegevoegd. plezier!

Arianne Wing is een co-auteur van Noodles Through Escargots, een medewerker van de LT Sue Tea Room en Emporium, en een bijdrage aan de restauratie en het behoud van China Ali.Ze kan [email protected] bereiken

Leave a Comment

Your email address will not be published.