Koken voor studenten hoeft geen rampenrecept te zijn

Ladder vol kruiden. Broodtrommel gevuld met boodschappen. Een fruitschaal vol landbouwproducten. Thuis ben je vrij om de ingrediënten te gebruiken om te koken wat je wilt, wanneer je maar wilt. Daarnaast is er ruimte om het te maken en zijn er mensen die het eten. Voor mij is het een essentieel onderdeel van koken, zoals steelpannen en snijplanken. Dus toen ik naar de universiteit ging (uitgerust met een schort met twee zakken, een cupcake-blikje met 12 gaatjes en een vijf-in-een blender voor weken), viel de eerlijk gezegd verschrikkelijke staat van de keuken enorm tegen. Ik deed mijn best, maar één gat was verbrand op de vloer en twee uiensoep Ramekin gemorst. tenminste Er waren later drie onbedoelde messneden, maar ik liet er maar één achter. Het is een vastberadenheid om de hoeveelheid koken te verminderen.

Nu, het verminderen van voedsel betekent niet dat je vanaf nu alleen hele of afhaalmaaltijden eet. Exquise net als Hassan, we zijn studenten en iedereen weet hoe onhoudbaar het is. En ik wil de campagne “niet koken, maar eten” echt niet steunen. Omdat ik van koken hou, omdat ik duidelijk wil zijn. Met andere woorden, als je kookt, moet je je gedragen als een student, niet als een kok. Dus ik heb onderzocht hoe de twee elkaar niet hoeven uit te sluiten. En nu kan ik alle rare manieren delen om ze met elkaar te verzoenen onder de nieuwe resolutie. Vorige week maakte ik bijvoorbeeld noedels voor een vriend (die ze omschreef als glorie), en toen ik de keuken binnenkwam, merkte een andere vriend op. Nee Wat ik verwachtte toen ik zei dat je noedels maakte. Natuurlijk was ze dat niet.soms definitie leerling Een trieste, beige kom die in wezen noedels en zout water is.Maar over 5 minuten Koken – Wat glanzende spinazie, jammy eieren, plakkerige kippenborst – je dieet kan felle kleuren, voedingswaarde en natuurlijk glorieuze graffiti krijgen.

Dus als de drie belangrijkste dingen die ik mis aan thuis koken ingrediënten, ruimte en het gezelschap zijn, zijn die noedels erin geslaagd de eerste hindernis te overwinnen. Als je geen multi-pack instant noedels in je kast hebt staan, kan ik alleen maar vragen waarom niet. Thuis heb je misschien wel of niet alle accessoires voor een mooie tonkotsu ramensoep, maar op de universiteit is dit geen haalbare optie. Aan de andere kant is Shin Ramyun (mijn favoriet) gemakkelijk verkrijgbaar in 5 verpakkingen van de dichtstbijzijnde supermarkt. Het eerste argument om altijd in de studentenkast aanwezig te zijn, is om een ​​goedkoop alternatief te creëren voor de felbegeerde onvermijdelijke Massy op weg naar huis vanaf de brug. Maar als het gaat om het eigenlijke dieet, mogen ze niet over het hoofd worden gezien. Ze zijn misschien geen hoofdbestanddeel van professionele koks, maar noedels kunnen voor studenten zijn. Andere belangrijke items, zoals ik al zei, zijn waarschijnlijk spinazie (koop het gewoon, het is heel gemakkelijk en je kunt het in letterlijk alles doen), eieren (als je ze kunt eten) En het moet sojasaus zijn (perfect voor mij) kipfilet of gemarineerde tofu en honing en chili. En ineens, niet zo uitgebreid als de kast thuis, kan mijn kast op de universiteit een uitgebalanceerde maaltijd maken zonder dat er een dringende Tesco-trip nodig is.

Het tweede obstakel dat overwonnen moest worden, was ruimtegebrek. Gisteren op een dag keerde ik terug naar het constante graafgeluid in ons gebouw. In feite gebruikte ik de staafmixer niet meer, maar de bouwer loste een van de vele problemen met onze accommodatie op en creëerde daarmee een letterlijke barrière voor de keuken. We zouden een etentje houden.Ondanks de geblokkeerde toegang tot de keuken, moest ik zorgen voor IetsDaarom waren de op blote voeten aangeboden wijnen in Sainsbury’s meer in de verleiding dan normaal. Ik was dankbaar dat de wijn rudimentair was, maar koos in plaats daarvan voor een gerecht genaamd tiramisu. Madeleine werd ook aangeboden (ja, ik zocht eerst naar een savooie aldikoek, nee, ik ging niet voor het echte werk verder dan Sainsbury’s onderaan het gebouw), dus voeg ze samen aan de mand toe. Maakte wat mascarpone en dubbele room – al het andere kan ik uit de kast kruipen. Ik ruimde mijn bureau op en begon tiramisu te maken zonder keuken. Het bleek een taart te zijn. Taarten waren niet mogelijk geweest, maar mijn kamer was zo goed als een koelkast en had geen oven. Het enige wat je echt nodig hebt is een kom om een ​​serveerschaal en een mascarponemengsel te maken. Eenmaal in de serveerschaal, giet je gewoon koffie over de spons. En voor de chocoladelaag erboven gewoon de vlokken kopen, in de wikkel laten zitten en het zwaarste leerboek erop stempelen/droppen. Wanneer geopend (bovenop de serveerschaal!), Spettert een poederachtige chocolade-achtige mist als sneeuw.

Tot slot vermeldde ik dat er mensen zijn die mijn eten delen. Dit leek na verloop van tijd te komen – de noedels moesten worden gedeeld met een vriend, Tiramisu, voor het etentje. En ik moest een paar dagen wegblijven van de Sous-chef na de Franse uiensoeppoort, maar in mijn gecoördineerde methode woog hetzelfde aantal koks voor de studenten, maar de opbrengst van mijn recept was niet alleen een heerlijke en stressvolle -gratis gerecht, maar ook een hongerig en dankbaar publiek om het te delen.


Het behouden van redactionele onafhankelijkheid is erg belangrijk voor Cherwell. We worden volledig gerund door en voor onze studenten. Om de onafhankelijkheid te waarborgen, worden we niet gefinancierd door de universiteit en zijn we afhankelijk van andere inkomstenbronnen, zoals advertenties. Vanwege de huidige wereldwijde situatie zijn dergelijke bronnen streng beperkt en wordt verwacht dat wij en onze medestudentjournalisten in het hele land het in de toekomst moeilijk zullen hebben.

ja, Overweeg alstublieft om te doneren indien mogelijk.. We stellen alle ondersteuning die u kunt bieden zeer op prijs. Het draait allemaal om het helpen van onze bedrijfskosten. Zelfs als je ons niet financieel kunt steunen, overweeg dan om een ​​artikel te delen met vrienden, familie en collega’s – het is allemaal nuttig!

heel erg bedankt!

Leave a Comment

Your email address will not be published.