Leer hoe je een zelfgemaakte gyro maakt in een virtuele kookles op zaterdag

Ik herinner me nog mijn eerste gyro. Ik was een middelbare scholier en liep met een vriend naar een nabijgelegen fastfoodrestaurant voor de lunch. Eenmaal binnen vond ik een levendig restaurant waar een enorm glad vleesgewaad eruitzag alsof het een verticale zandspit ronddraaide, en een man met een lang mes die een dunne reep bruin vlees in een halvemaanvormige pot sneed. In navolging van een vriend riskeerde ik een gyro te bestellen zonder te weten wat het was.

Toen ik de folie met eten en een bosje paraffinepapier opende, vond ik warme pitabroodjes met gekruid vlees en zajikisaus, evenals uien en tomaten. Ik was er gek op.

Nadat ik had geleerd om zelfgemaakte pitabroodjes te maken, duurde het tot vorig jaar voordat ik serieus begon te proberen het maken van zelfgemaakte gyro-vlees onder de knie te krijgen. Ik heb tot nu toe niet veel succes gehad, dus het is een gehaktbroodtextuur in plaats van het gladde, rijke vlees van een restaurantspies. Totdat ik recepten tegenkwam met een andere techniek dan ik eerder had gezien, combineerde ik het vlees en de kruiden in een keukenmachine en draaide het mengsel totdat het een fijne pasta werd.Je kunt je eigen gyro maken met deze recepten van Penny Kazumie.
-Met dank aan Penny Kazumie

In het begin was ik bang dat ik het vlees misschien te veel had verwerkt, maar om de gladde, dichte textuur te krijgen die nodig is om de restaurantversie na te bootsen, is een mengsel zoals stopverf vereist.

Het is heel eenvoudig, doe alles in een keukenmachine, duw het in het brood en bak. Het moeilijkste was wachten tot het brood in de koelkast was afgekoeld. Dit is een noodzakelijke stap om een ​​dun plakje te krijgen dat we allemaal gewend zijn.

        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        

Bak tot de plakjes bruin zijn en maak een broodje met warme pita, zajikisaus, gesneden uien en tomaten.

Overkill-mensen zoals ik kunnen zelfgemaakte pitabroodjes proberen, maar houd er rekening mee dat als je eenmaal vers gebakken pitabroodjes hebt gegeten, je het pakket niet in de winkel kunt kopen.

Ik heb mijn favoriete Pita-recept erin gedaan, maar het is prima om het in de winkel te kopen. Maar als je nog nooit met gist hebt gewerkt, is dit een geweldig recept.

En als je al het andere maakt, waarom gooi je dan de Zajiki-saus niet met je mee? Het is makkelijk. Geraspte komkommers, knoflook, kruiden, Griekse yoghurt, dat is het. Ik heb verschillende recepten uitgeprobeerd en mijn favorieten toegevoegd. We geven ook toe dat we de voorkeur geven aan minimaal 2% Griekse yoghurt. Volle melk is decadent en vetvrij ziet er een beetje “onhandig” uit. Voel je echter vrij om te gebruiken wat je leuk vindt.

Ik heb altijd genoten van traditionele persoonlijke kooklessen, maar de afgelopen jaren heb ik een aantal zoomvarianten gekregen. Ik wist niet wat de online versie zou zijn, maar ik was blij om het in mijn oven te bakken met mijn apparatuur, vooral als ik niet hetzelfde gereedschap had als de instructeur. In de ene klas was mijn pan bijvoorbeeld iets kleiner dan de pan van de instructeur, dus ik kon haar een vraag stellen en onmiddellijk feedback krijgen over hoe ik de baktijd kon aanpassen. Dit bleek veel beter te zijn dan het gevoel te hebben dat ik een nieuwe pot moest kopen om naar huis te gaan en het recept na te maken dat ik in de klas had gemaakt.

Dus, van 9.00 tot 11.30 uur op zaterdag 4 juni, raden we aan om een ​​zoom kookles bij te wonen om alle drie de recepten te maken. Voor degenen onder jullie die misschien maar in een of twee van de recepten geïnteresseerd zijn, is dat ook goed. Je kunt met mij koken, of gewoon een kop koffie pakken en kijken, er is geen druk.

Heb je interesse, stuur dan voor zaterdag 28 mei een e-mail naar [email protected] We zullen alle drie de recepten maken en u een gedetailleerde lijst met ingrediënten en apparatuur sturen die nodig zijn om de gyro die avond voor het diner te bereiden.

Ik heb er zin in en kijk er naar uit om de ochtend met jullie door te brengen. Als u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op via e-mail.

Als je er niet bij kunt zijn, hopen we dat je geniet van het recept alsof je een familielid bent.

• Vier echtgenotes en moeders uit South Burlington, Penny Kazumie, hebben de Daily Herald Cook of the Week Challenge 2011 gewonnen. Neem contact op met Penny via [email protected]

Leave a Comment

Your email address will not be published.