Liefdesbrief voor maaltijden aan boord

Als voedselschrijver en zelfverklaarde levensgenieter eet ik veel. Waarschijnlijk te veel. En dat betekent dat mijn enige echte en betrouwbare vorm van geluk eten is, vooral als ik op reis ben. Ik haast me naar een willekeurige Franse bakkerij, een langgerekte middagmaaltijd met een druipende fles wijn op een zonnig trottoir, een post-bar streetfood hotdog die voorbij komt tussen nieuwe vrienden en thuis waar ik graag naar terug ga. Aangeschoten dwaas.

Maar als er één reismaaltijd is die ik het meest waardeer, dan is het de in folie en plastic verpakte primopiat die uitkomt kort na het regelen van een langeafstandsvlucht. Voor alle duidelijkheid: ik haat vliegen. Geklemd tussen een snurkende man, een gestresste moeder en een schootbaby, stap je in een lange metalen buis die gericht is op de zeer onnatuurlijke handeling van duizenden kilometers reizen over wolken in uren.Niets veroorzaakt meer angst.

Maar maaltijden aan boord te midden van deze onrust zijn een welkom tijdverdrijf van de ongehinderde realiteit van commerciële vluchten. De kwaliteit van eten wordt namelijk grotendeels bepaald door de luchtvaartmaatschappij. Je kunt van Frontier Airlines geen Delta-ervaring verwachten, maar het gaat er niet om hoe lekker het eten zelf is. Het gaat om presentaties. De beste luchtvaartmaatschappijen sturen warme handdoeken voor de maaltijd, wat een bijna plezierige zintuiglijke ervaring biedt dan de maaltijd zelf. Daarna is er, afhankelijk van het tijdstip van de dag, gratis wijn, bier of koffie. Ik gooi meestal alcohol weg omdat ik ooit een vervelende kater had die slechts gedeeltelijk werd verzacht met 5 pond koolzuurhoudend water op Heathrow Airport, maar ik wijk af.

Tenzij je van tevoren de veganistische of vegetarische optie hebt geselecteerd (en ik ben daar ook geweest, begin niet aan de veganistische fase), zullen de flyers meestal kiezen uit verschillende inzendingen. In de westerse wereld ben ik vooral kip- en pastagerechten tegengekomen, maar ik heb gehoord dat Korean Air andere geweldige opties biedt die waarschijnlijk veel lekkerder zijn dan plakkerige kipkoteletten. De meeste gerechten die ik ben tegengekomen zijn niet bijzonder, maar ze hebben veel aspecten, zoals brood, kaas, salades en meestal kleine desserts. Deze maaltijden zien er erg klein uit, maar op de een of andere manier vullen ze me altijd. Ik heb meestal extra’s die ik in mijn tas kan bewaren voor later plezier als ik tijdens de vlucht honger krijg.

Deze maaltijden moeten niet worden verward met de lichte maaltijden die op kortere binnenlandse vluchten worden geserveerd. Superzoute pinda’s waren destijds een traktatie, maar nu elk kind een pinda-allergie lijkt te hebben, kreeg ik een bijna droevig en droog Biskov-koekje en een bijna plat rijstveld van 7. In veel gevallen negeer ik dit trieste excuus volledig en eet ik fastfood op de luchthaven voordat ik aan boord ga. Ik denk dat een deel van het ongemak dat inherent is aan langeafstandsvluchten is om luchtvaartmaatschappijen ervan te overtuigen hun klanten beter te behandelen wanneer ze duizenden kilometers reizen. Er kunnen rellen ontstaan ​​als niet alle passagiers zijn verdoofd met magnetronpasta. Gratis Pinot Grigio.

Naast de bijna alomtegenwoordige schermen die op langeafstandsvluchten te zien zijn, hebben vliegtuigmaaltijden me geholpen om gezond te blijven van wat ik beschouw als een van de meest stressveroorzakende vormen van reizen: rijstveld. Wat dacht je van kwaliteit? Het uitkijken naar een maaltijd maakt een hobbelige start echter enigszins draaglijk, hoe heerlijk het ook werkelijk is.

Natuurlijk heb ik het geluk dat ik naar het buitenland kan reizen. Het is een groot voorrecht en ik ben je oneindig dankbaar. Maar het is niet alleen omdat je uitkijkt naar wat je kunt eten wanneer je eindelijk je bestemming bereikt … want zelfs te midden van hevige reisangst, kan flauw, onopvallend eten het vermogen hebben om volledig te veranderen. Ik voel me beter. De les van dit verhaal? Maaltijden tijdens de vlucht leven langer.


Samantha Maxwell is een schrijver en redacteur van voedsel uit Boston. Volg haar op Twitter @samseating..

Leave a Comment

Your email address will not be published.