Wat kookboekauteur en YouTube-ster Claire Saffitz eet voor het avondeten?

We konden allemaal wel wat inspiratie voor het avondeten gebruiken – zelfs Ali Slangle. Avondmaal droom.. In ‘Dinner Is Served’ vraagt ​​ze haar collega over een avond waarop ze op de een of andere manier de ingrediënten in een avondmaal veranderde terwijl het leven doorging.In dit artikel: Tussen de shoots door Haar youtube-serie En haar volgende kookboek afmaken, Wat is dessert? Claire Safitz stelt een spectaculaire aioli samen. Maar ze doet niet alsof ze Martha Stewart is. “Ik maak dit niet elke avond.”


Voor degenen die denken dat ik altijd uitgebreide maaltijden eet, het is vaak heel eenvoudig, meestal snacks, geïmproviseerd of informeel. Waarschijnlijk geweldig. De meeste nachten zijn 21.00 uur en mijn man en ik proberen te beslissen wat we gaan eten. Tijdens de winter, en als ik echt gefocust ben in de recepttestmodus, bestaat het grootste deel van mijn avondeten uit bevroren dumplings die ik op het fornuis stoom en vervolgens bak. In een ideale wereld stoom je broccoli met dumplings, maar dat gebeurt meestal niet.

Natuurlijk, ik was een beetje meer geïnspireerd door de komst van wat lente- en zomerdingen. Onlangs at ik artisjokken en asperges. Dit was waarschijnlijk woensdag, maar wat op weekdagen kan worden bereikt, is heel specifiek voor mijn situatie, dus de dag van de week is een beetje irrelevant. Omdat ik altijd in de keuken sta, bereid ik vaak het avondeten terwijl ik het recept afwerk.

Het idee van epic aioli begon toen ik vroeg op de dag naar de winkel ging, en er waren wat wilde garnalen die er best goed uitzagen in de winkel. Het waren U-12. Ik ben echt dol op grote garnalen. Ze zijn gewoon leuk om te eten. Ik heb het destijds in elkaar gezet als lentegroente aioli. Dit is echt een van mijn favoriete maaltijden.

Tijdens het testen van andere recepten heb ik de artisjokken bijgesneden en de randen van de asperges afgesneden om de garnalen te verwijderen. De bereiding van de artisjok wordt tot een minimum beperkt. Gebruik een schaar om de scherpe randen van de bladeren af ​​te knippen, knip vervolgens de bovenkant af met een gekarteld mes en knip de meeste bladeren in één klap af.Ik wreef de gesneden citroen op het snijvlak van de artisjok [to prevent browning]..

Ik denk dat ik een saladedressing heb gemaakt voordat ik begon te stomen. Als ik echt van plan ben om te koken, begint het altijd met een salade. De ingrediënten van mijn betrouwbare salade zijn andijvie, witlof, romine, heel simpele Franse vinaigrette, heel fijn gesneden sjalot, honing en mosterd, en olijfolie en de heerlijke rode of witte wijn die ik heb, met toevoeging van vinaigrette. Als je witlof of bitterheid hebt, kan het helpen om een ​​beetje honing toe te voegen. Ik maak saladedressings in hele grote kommen, dus ik hoef alleen maar de groenten erin te gooien. We hebben altijd een brok Parmezaanse kaas, dus we schrapen ook Parmezaanse kaas. Dus ik maakte een dressing, legde die opzij en begon te stomen.

Ik gebruik meestal een metalen stomer. Dat komt omdat de bamboestomer erg hoog in de kast en onbereikbaar is. Ik heb de artisjokken eerst gestoomd, maar het duurt ongeveer 20 minuten, zo niet meer. Vaak kook ik ze eigenlijk te gaar en dat is vervelend. Terwijl de artisjok werd gekookt, maakte ik een eenvoudige aioli met eidooier, geraspte knoflook, citroensap en half olijfolie en half neutrale olie. Dit is een geweldige balans. Daarna heb ik de artisjokken eruit gehaald, de asperges gestoomd terwijl ze koud waren, en toen de gepelde garnalen gestoomd. Na het stomen werden de garnalen gepeld, de garnalen, artisjokken en asperges op een groot bord gelegd en beetje bij beetje werd citroensap, zout en olijfolie toegevoegd. Daarna at ik het met aioli en salade.

Dit avondmaal kostte wat tijd, maar het is erg vervelend en vereist weinig voorbereiding. Ik denk niet dat dit een bijzonder laat avondmaal was, maar het lijkt niemand iets te kunnen schelen als het een tijdje niet klaar is. Mijn man en ik eten rond 10 of 11 uur, wat zeker te laat is, maar we zijn allebei laat op de avond en hebben de neiging om vroeg in de ochtend te werken. Soms, na het eten, ben ik nog steeds de keuken aan het schoonmaken en recepten aan het testen.

Deze maaltijd was wat ambitieuzer voor ons, maar het is zeker een avondmaal dat ik graag wil maken en eten. Ik vind het erg luxe aanvoelen. En het helpt, want ik eet alles met aioli.

Dit interview is voor de duidelijkheid samengevat en bewerkt.

Ali Slagle is een receptontwikkelaar, stylist en vooral een thuiskok.Ze draagt ​​vaak bij New York Times Wanneer Washington postEn haar kookboek Ik droom van een avondmaal (hoeft niet): een recept met minder moeite en hogere beloningen..
Daniela Jordan-dorp Creatief directeur en illustrator. Ze werd geboren in Bogotá en groeide op in Colombia, Nederland en de Verenigde Staten. Ze woont momenteel in het zonnige Los Angeles met haar man, zoon, Lou, twee kittens en een puppy.

Leave a Comment

Your email address will not be published.