Wat nu te koken?

Goedemorgen. Vanmorgen strooi ik koosjer zout over beboterde ontbijtbagels en gesneden hardgekookte eieren en marmelade. Ik hou van de zoete hints van eieren, zout en brood.

Daarom was ik heel blij toen ik het nieuwe recept voor de lunchversie van Ali Slangle, de sandwich met ham en jam (hierboven) zag. Dit is een uitgebreide versie van de Parijse sandwich die bekend staat als de Jambon Veil. Een gespleten stokbrood met een beetje hitte van jam voor zoetheid, ham voor zout, Dijon-mosterd en peperkorrels. Zou je het willen proberen?

Ook in de middag vind ik het nieuwe recept van Naz Derabian van borani-yeh esfenaj, een Iraans spinazie-yoghurtgerecht, lekker. Dit wordt een heerlijke lunchdip, met toast of als bijgerecht bij rijst. (Andere lunchideeën: tonijnsandwiches in Italiaanse stijl, uitstekende sandwiches met eiersalade, sardinetomaten met tomaat en zoete ui, of snelle tomatensoep met gegrilde kaas.)

Het neemt ons genadeloos mee naar het avondeten. Probeer deze slowcooker-garnalen in het vagevuur. Als je thuis werkt, bereid je de saus na de lunch, klop je de hele middag comfortabel door en voeg je de garnalen toe vlak voor het opdienen. Als je sneller wilt bewegen, is er altijd spaghetti met gebakken eieren. Dit is een uit vier componenten bestaand dieet dat het lichaamsgewicht ruimschoots overtreft.

Wat dacht je van eenpans kip en rijst met gember en komijn? Ik hou echt van de gouden rozijnen daar.

Of je kunt een gietijzeren biefstuk maken met de techniek die mijn vader gebruikte voor hamburgers toen ik opgroeide. Voeg zout toe aan de pan, niet aan het vlees, en draai de steak elke 30 seconden op zeer hoog vuur om. Het ontwikkelt een ernstige gouden huid. Het zal in ongeveer 4 minuten matig zeldzaam zijn, maar controleer altijd de temperatuur met de instant-leesthermometer die u hebt gekocht. Ik wil dat de biefstuk rond de 120 tot 125 graden Celsius is, maar de temperatuur blijft stijgen als ik rust. (Als ik dit doe terwijl ik bourbon en takwater drink en me zorgen maak over mijn huiswerk, krijg ik bonuspunten.)

En waarom niet serveren met deze geplette aardappelen met Thaise chili en kruidensaus?

Er wachten duizenden kookrecepten op je bij de New York Times Cooking, en je kunt inspiratie opdoen met je TikTok-, Instagram- en YouTube-accounts. Je hebt een abonnement nodig om ze te gebruiken. Ik heb het daar eerder over gehad, maar ik denk. Abonnementen ondersteunen ons werk en stellen ons in staat door te gaan. Ik heb me nog niet geregistreerd, zou je overwegen om je vandaag nog in te schrijven? Heel erg bedankt.

Mocht je er problemen mee hebben, of met onze technologie, dan kunnen wij je helpen. Neem gewoon contact op met [email protected] Er komt iemand bij je terug.

Nou, het heeft niets met rabarber of aardbeien te maken, maar Jill Le Paul op de fiets is een goede lectuur. Het is in de New Yorker.

In de Atlantische Oceaan schrijft Kaitlyn Tiffany waarom online virusuitdagingen nooit terugkomen.

In een recente nieuwsbrief concentreerde ik me op een motorloze jaarlijkse boot die door de doorgang van Washington naar Ketchikan, Alaska vaart. De abonnee nam me mee naar de 2020-documentaire van Zack Carver, The Raceto Alaska. Dit is de trailer, en hij levert.

Tot slot gaf André De Shields gisteravond zijn laatste optreden als Hermès in “Hadestown” op Broadway. Hier neemt hij zijn 2019 Tony Awards voor de beste acteurs in de musical in ontvangst. Geniet ervan, en woensdag ben ik er weer.

Leave a Comment

Your email address will not be published.